Zonnebloemen voor, van en bij DD

Zonnebloemen voor DD

 

Het is tijd om  D.D.’s plek weer op te knappen. Met z’n vieren soppen we alles schoon en bij Ranzijn halen we nieuw wit grind en nieuwe plantjes. Ik ben gek op zonnebloemen (onder andere) dus pak de mooiste grote plant die ik zie en plaats ‘em in ons karretje. Drie man sterk staat me uit te lachen, dat die echt te groot is voor bij DD, “dit kan echt niet”. Kees wil de pot alweer terugzetten. “Oké oké” geef ik soepeltjes toe, “dan zetten we die bij ons thuis neer” en ik pak een potje met kleine zonnebloempjes voor bij DD. Zo gezegd zo gedaan. En zie het eindresultaat: DD’s crib ziet er weer fris en fleurig uit.

Zelfs bij DD’s crib, wanneer alles weer mooi staat, inclusief het kleine zonnebloempje, wordt nogmaals openlijk en smakelijk schande gesproken dat die grote zonnebloem hier toch echt niet had gepast (what was I thinking!) ((tf))
 
Zonnebloempjes voor DD
Zonnebloempjes voor DD
 
 
Grote zonnebloemen thuis
Grote zonnebloemen thuis

Zonnebloemen van DD

 

Twee weken later ben ik  door Sam en San gevraagd om op mijn ‘kleinkat’ Blue te passen en hem eten te geven. ‘Die schattige kleine kitten kan niet te lang alleen zijn’ heet het. Ik moet zelf ook nog eten dus rijd eerst even naar dat kleine winkelcentrumpje aan de Willem de Zwijgerlaan, vlakbij Sam en Sander’s huis. Ik zie een bloemenkraam op de hoek en overweeg een bloemetje voor Sam en voor DD, waar ik later langs ga, te kopen. Maar eerst ga ik naar de bakker en haal een lekker bruin vierkant brood met exotische naam die ik inmiddels vergeten ben. Als beleg koop ik een bakje filet americain bij de slager. Als ik in gedachten verzonken de winkel uitloop zegt een man tegen mij: “Mevrouw, heeft u al een bloemetje gehad?” “Eh nee?” En de man overhandigt mij 2 grote zonnebloemen, met overdreven lange steel. Verbouwereerd bedank ik de meneer en vraag hem ter ere waarvan ik deze krijg: Hij gaat met pensioen bij de slager.


Zonnebloemen bij DD

 

Ik heb een gek blij gevoel. Ik kom nooit bij deze slager (als ik er 3 keer in mijn leven geweest ben is het veel) en nu ik er kom, krijg ik twee lange zonnebloemen. Een voor bij Sam en Sander, en een van, voor en bij DD. 

Een hele lange zonnebloem heb ik gekregen. Zomaar; Alsnog komt er een grote zonnebloem bij DD te staan. Net alsof DD mij liefdevol zegt (uiteraard met sarcastisch ondertoontje): “ja hoor mam, ik vind het mooi hoor, zo’n overdreven grote zonnebloem op mijn plek” mij ondertussen wat petsjes op mijn hoofd gevend (a la Benny Hill)!

  Als je echt iets bijzonders wilt lezen, over overduidelijke, anderszins onverklaarbare tekens, lees dan dit:  Weekendje met z’n drieën 

  of dit: Op Valentijnsdag kreeg ik een roos. 

  IK HOU ZO VEEL VAN JOU DELANO
  voor altijd hoor jij bij mij

   

  Delano is ook bij zijn vrienden 

  Lees ook: Een medium bezoeken

  Kikarun speciaal voor Delano

  Op vrijdag 10 juni 2022 is er een Kikarun voor Delano en andere getroffen kinderen gehouden bij zijn voetbalcluppie Kolping Boys  

  Naar aanleiding daarvan zijn er in twee verschillende kranten artikelen over Delano verschenen. In het Alkmaars Nieuwsblad: veel te vroeg overleden Delano Rotteveel

  En voor de abonnees van het Noordhollandsch Dagblad: Delano was sociaal, competitief en lief. Hij werd maar achttien. Bij zijn voetbalclub zijn ze hem nooit vergeten. ’Hij probeerde toch elke wedstrijd nog mee te pakken’

  Wie zijn wij: 

  Stukje over ons in de Linda