Een Kerstkaart van mijn overleden kind

 

Teken in bijzijn van 6 vrienden

De avond voor Kerst, precies een half jaar na Delano’s 18e verjaardag 172 dagen na zijn overlijden, zitten we met zes van zijn beste vrienden  bij elkaar, over D.D. te praten. Over zijn gekke streken, zijn empathie, zijn humor; over Delano. Op een gegeven moment word er aangebeld: de bezorger van Picnic komt onze boodschappen brengen. Dean helpt met aannemen en in de keuken neerzetten. Als de bezorger weer vertrokken is komt Dean met een bevreemde uitdrukking op zijn gezicht naar me toe lopen. Met grote ogen vraagt hij: Iris, heb je dit gezien? en Dean overhandigt me een kerstkaart. Op de voorkant staat ‘Fijne Feestdagen, Picnic’. Op de achterkant staat dit: 

Kerstkaart van Delano Rotteveel
Kerstkaart van mijn overleden kind
 
De beste wensen
Groetjes 
Delano
 
Wij waren met zijn allen flabbergasted, konden het bijna niet geloven!!
Eerst dachten we dat iemand een grapje met ons uithaalde. Maar uiteindelijk konden we niet anders dan constateren dat we een kerstwens van Delano krijgen, op het moment dat we allemaal bij elkaar zitten. 
We hadden deze bezorger nog nooit eerder gezien. Klaarblijkelijk vond hij het nodig de naam Delano op te schrijven. Waarschijnlijk heette hij zo. Een naam die je niet vaak hoort. 
We concludeerden met z’n allen dat dit ónmogelijk toeval kan zijn en DAT DELANO BIJ ONS IS!!

 

Een jaar later

Een jaar later krijgen we weer een kerstkaart van Picnic. Drie keer raden wie de afzender dit keer is?

SAM!!

Van alle duizenden namen die er bestaan, krijgen we nu een kaart met als afzender de naam van ons andere kind.

Hóe dan?

 

 

 

Lees ook: Dit gebeurt alleen in films, toch?

Zoiets komt toch alleen in films voor? Maar mijn dochter en ik hebben het écht meegemaakt tijdens onze 2 daagjes weg samen


Groene gloed op foto’s

Ik heb daarnet een wandel-app gedownload omdat ik las dat 20 minuten wandelen goed is voor lichaam en geest. Dus nu is mijn streven om dat elke dag te doen. Maarr, met 3 keer per week ben ik ook al tevreden. En dat is meteen extra fijn voor Chira.

Onderweg in de Oudorperpolder heb ik foto’s gemaakt van de mooie natuur en de laaghangende zon in de winter.

groen lichtje in oudorperpolder
Achter het groene lichtje

Ik vind de groene gloed bijzonder. Het zal iets in mijn lens zijn, en het kan zijn dat DD dat voor me regelt. Dat hij aangeeft dat hij bij me is. Hier, waar we samen hardliepen en waar hij regelmatig fietste. Waar zijn voetstappen liggen. Waar  zijn bandensporen in de paden gegroefd zijn.

Lees ook: Eerste keer weer Sinterklaas vieren

Twee jaar hebben we het overgeslagen. Maar dit jaar hebben we voor het eerst weer Sinterklaas gevierd. Met cadeaus en gedicht voor Delano

Kikarun speciaal voor Delano

Op vrijdag 10 juni 2022 is er een Kikarun voor Delano gehouden bij zijn voetbalcluppie Kolping Boys  

Al zijn vrienden waren er 

Rennen voor overleden Delano | Al het nieuws uit Alkmaar