Verjaardagscadeau van Delano

 

Een cadeau voor mezelf zoeken

 

Een week of wat voor mijn verjaardag begon ik op internet te zoeken naar een mooi Swarovski armbandje. Samira had er een gekocht, nog niet zo lang geleden, en ik had mee  geholpen met de mooiste uitzoeken en ja toen was ik er zelf ook verliefd op geworden. Stiekem houd ik wel van iets grotere blingbling, maar verder was het precies mijn smaak. Kees vroeg op een gegeven moment wat ik toch steeds zo ijverig aan het doen was op m’n laptop. “Een cadeau voor mezelf aan het zoeken” (iemand moet het toch doen :D).

 

23

 

Een paar dagen later hoorde ik dat we voor mijn verjaardag met z’n vijven naar de Zaanse Schans zouden gaan, met een hotelovernachting en aansluitend sjoppen in Amsterdam. Superleuk, dus ik liet het idee van het armbandje varen. Bij hotel van der Valk in Oostzaan aangekomen kregen we kamer 2-23 en 2-25 toegewezen. Heerlijk, 23: Delano’s geboortedag. Dat voelde goed. Het personeel had onze kamer versierd met ballonnen en slingers en Delano’s grote foto was uiteraard mee en plaatste ik op ons nachtkastje, dus we hadden een feestelijke kamer.

 

Maximaal 4 personen

 

We wilden ook zwemmen (Sam en DD zijn altijd gek op zwemmen geweest en toen ze klein waren gingen we ieder weekend naar het zwembad, soms ook bij Van der Valk in Akersloot,  dus die traditie moest in ere gehouden wordenVanwege Covid moesten we een tijdstip reserveren. Je mocht met maximaal 4 personen tegelijk en niet langer dan een half uur. We reserveerden voor 5 uur die middag.

We liepen de Zaanse Schans op. Het is eigenlijk ‘om de hoek’ maar we waren er nog nooit geweest. We hadden het idee dat Delano bij ons was en deden vrolijk en moesten soms ook echt lachen. Op een gegeven moment maakte een vogel een enorm kabaal, wij keken op, het was een knalgroene vogel, precies DD’s favoriete kleur. Dat gaf ook een fijn gevoel. 

 

Compleet in de war

 

We pakten een terrasje. Na een feestelijke versnapering zagen we dat we direct terug naar het hotel moesten als we de zwembadreservering wilden halen. We zaten gezellig dus besloten de afspraak indien mogelijk te verzetten naar de volgende dag. Sam stelde voor om de volgende morgen om 9 uur te gaan zwemmen. Maar, we hoefden pas om 12 uur uit te checken, dus dat was me wat te gortig; goeiemorgen, mag het wat later! Oké, 11 uur vond iedereen een mooie tijd. Dus Kees belde de receptie. Hij slaakte verbaasde uitroepen en hing even later compleet in de war op.

 

HOE DAN?!

 

Wat was nou het geval: Kees zei dus dat we 5 uur niet gingen redden en vroeg of de reservering naar 11 uur de volgende morgen verplaatst kon worden. De receptionist had geantwoord 

DAT WE ER AL IN STONDEN     OM 11 UUR     VOOR 5 PERSONEN!!!!

HOE DAN?!

Ten eerste hoe konden we er al in staan de volgende dag?

om 11 uur?

En ten tweede hoe konden we voor VIJF personen gereserveerd staan terwijl er niet meer dan 4 personen tegelijkertijd in het zwembad mochten!?!?!?!??!

Vaak ben ik geneigd om te twijfelen, denk ik dat het toeval is of dat ik me wel zal verbeelden, maar omdat we hier met z’n vieren (vijven) bij waren valt er niets te twijfelen, we zijn niet alle vier tegelijkertijd koekoek van de pot gerukt met een verstandsverbijstering.

Toen we later in het hotel aankwamen gingen we nog verhaal halen bij de receptie en ze bevestigden nogmaals dat we er al instonden voor de volgende ochtend om 11 uur voor vijf personen. Hoe dat mogelijk was konden ze zelf ook niet verklaren.

 

Mooiste verjaardagscadeau

 

De foto van Delano stond op ons nachtkastje en ’s avonds toen we in bed zaten, ging precies het lichtspotje boven mijn hoofd uit. De rest bleef gewoon branden. Dat voelde ook als een cadeautue. 

Ik voelde me dan ook heeeeel erg jarig en gelukkig, met mijn DD bij ons. Ik heb voor het eerst in tijden genoten wat ik van tevoren niet voor mogelijk had gehouden. Dankjewel Delano dat je ons zulke fantastische tekens geeft, dit is het mooiste verjaardagscadeau dat ik maar kon krijgen. Ik hou zoveel van jou, ons bondje kan nooit verbroken worden

Maar. dit is niet het enige, het verhaal gaat nog verder, 


Drie keer raden


Twee weken na mijn verjaardag kwam Kees terug van de hond uitlaten en hij zei ik heb iets voor je, dat kreeg ik net van dochter van onze buren Henk en Fien. Zij had haar huis opgeruimd en deed spullen weg waar ze toch niks aan had. Drie keer raden wat het was: 

Swarovski

 

Een blingbling armband en Kees moest er van de buurtjes bij zeggen dat het een echte Swarovski was! Ik wist niet wat ik zag, precies zo een als waar ik toch een aantal avonden naar had zitten koekeloeren als verjaardagscadeau! Ik vond hem prachtig. Waarom deden ze de armband in godesnaam weg? Ik liep naar de buren om ze te bedanken, en ze vertelden dat de armband te smal voor hun polsen was. Mij zit hij als gegoten. 

Verjaardagscadeau van mijn overleden kind Delano Rotteveel
Verjaardagscadeau van mijn overleden kind Delano Rotteveel

 

Dankjewel Delano

 

Dankjewel allerliefst Delano!! Ik weet dat jij me dit cadeau hebt gegeven voor mijn verjaardag omdat jij zo bent. Hóe anders komt precies zo’n Swarovski armbandje die ik graag wilde, bij mij terecht. Want ik ken de dochter van de buren helemaal niet, heb haar nog nooit gesproken. En waarom bracht ze de armband naar haar ouders terwijl ze wist dat haar moeder deze ook niet past. Dit is te veel toeval allemaal, en ik ken jou DD, dankje voor jouw liefde, creativiteit en moeite die je in ons blijft investeren. Dankje. Jouw mam (mambus) voor altijd

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x