Omringd door DD

 30 augustus 2022

Oefenen om DD te zien

 

Vanmiddag tijdens het uitlaten van Chira maakte ik in mijn  mobiel een ‘note to self’ om niet te vergeten te oefenen om DD te zien, om me daarvoor proberen open te stellen. Sam kan dat namelijk ook (zie mijn blog van vorige week Altijd samen en ik wil dat ook. Maar ik heb er helaas teveel moeite mee omdat ik mijn gevoel volledig heb afgesloten om mijn verdriet niet de hele dag te hoeven voelen.

Oefenen DD zien
Oefenen DD zien
 

Omringd door D’s

 

Mopperig dacht ik bij mezelf toen ik door de polder liep, ‘ja maar hoe dan? Ik kan Delano moeilijk in een grassprietje of het water zien’. Mistroostig keek ik omhoog. En ik was omringd door D’s in de wolken!

Omringd door DD (video)

 

Hoe beter je kijkt, des te meer D’s je waarneemt.

 

 
Ik zag D’s, overal om me heen, net een bijzonder natuurverschijnsel. Call me crazy, maar ik voelde me verbonden met DD. En zo dankbaar. Omdat DD middels zijn tekens altijd inspringt op datgene wat mij bezighoudt.
 

Opa

 
Opa in de wolken
 
Toen ik weer op het Oudorperhoutpad liep en omhoog keek, zag ik het woord opa in de lucht. Zou dit betekenen dat DD en mijn vader af en toe samen zijn? Want DD wil hier zeker iets mee zeggen. Het kan natuurlijk ook op de vader van Kees duiden, maar mijn vader is nog maar kortgeleden overleden, plus ik heb al eerder een teken van DD en mijn vader tegelijkertijd gehad, zie hieronder/hiernaast.

 


“Hoi!”

 
En, toen ik terug naar huis liep, op het hele korte stukje Frieseweg naar onze straat, kwamen twee jongens van een jaar of 12 me tegemoet gefietst en het ene jongetje riep zomaar “hoi!” Ik kreeg weer een groet van mijn DD! En ik groette uiteraard terug. DD heeft mij al vaak gegroet, door kinderen, volwassenen en ouderen iets tegen me te laten zeggen. Of zingen. Hele gekke grappige dingen zie bijvoorbeeld wat er voor grappigs gebeurde nadat ik een compilatie van new kids had gekeken waarin ze elkaar homo noemen. Maar ook hele lieve dingen. Zie bijvoorbeeld wat er voor ongelooflijks gebeurde toen ik tot vervelens toe had gezegd “hier ben ik ook met papa geweest”  Zoiets gebeurt alleen in films, toch? 
ik hou van jou ik hou van jou ik hou van jou Delano Rotteveel. Dankjewel
  
Toen ik ’s avonds de drang niet kon weerstaan om uit het keukenraam naar buiten te kijken, niets verwachtend maar toch kon ik het niet laten, zag ik het nog steeds: allemaal D’s. Of verbeeld ik het me? Ik heb er weer een fotootje aan gewaagd.
 
 

 

Zelfs op m’n werk

 
De volgende middag, 31 augustus, toen ik een kwartiertje pauze had op mijn werk liep ik even naar buiten, keek naar de hemel, en wat zag ik??!! 
 
 
 
Delano is zoooooooooooo lief! En creatief. Altijd
Toen ik uit mijn werk de parkeergarage uitkwam, en de rotonde op wilde rijden, werd ik ‘weggedrukt’ en kon het niet laten mijn pink op te steken, DD zou er schande van spreken, (zo ging het ook altijd als we samen in de auto zaten volgens DD (hahahaha erg, maar ik beken) en prompt reed ik op de rotonde achter kenteken DR. Ik voelde me meteen blij.
 
 
Kenteken DR
Kenteken DR
 
Eenmaal thuisgekomen komt Dean langs, AZ-vrijkaartjes brengen voor Kees. Ik bekeek de kaartjes en zag stoel 23 en 24 (DD’s en mijn verjaardag). Dean was ook helemaal blij verrast en vertelde dat hij uit een stapel van 150 kaartjes er 2 heeft gepakt, sticky note erop geplakt en de naam Kees erop geschreven, en er verder niet naar had gekeken!
 
AZ stoel 23 & 24
AZ stoel 23 & 24

 

 
Ik hou van jou dankjewel DD de liefste
 
 
 
 

27 december 2021

Misschien laat DD die man iets zeggen 

 

Vanmiddag ging ik Chira uitlaten. Ik liep op de Frieseweg en zag in de verte een man raar staan wankelen alsof hij te diep in het glaasje had gekeken, dus mijn eerste reactie was snel doorlopen. Tot ik me bedacht:  Oh nee, ik moet er juist langslopen, want misschien laat Delano hem iets tegen me zeggen, zoals al meerdere malen is gebeurd.  Zo gezegd zo gedaan, ik liep langs de beschonken man. Maar jammer genoeg gaf hij geen sjoege, hij merkte me niet eens op. 


Willen Eisen

Oké sprak ik mezelf vermanend toe, ik moet ook niet geforceerd dingen Willen Eisen (maar ik doe dat wel steeds (on)gemerkt (arme DD)). Dus ik stapte door. Op de Munnikenweg heb ik even gezellig met een vrouw met hond gekletst. En nadat ik weer verdergelopen was, zag ik verderop een stel aankomen. De man was met een fototoestel in de hand foto’s aan het maken van een huis of hek. Dit was opvallend  want er viel niets aan dat huis of hek te zien. Plus, wie gebruikt er tegenwoordig nog een oldschool fototoestel om kiekjes mee te schieten.


‘Hoi lieverd’

 

Toen we elkaar naderden, begon de onbekende man ineens breeduit naar me te lachen met een blik van herkenning op zijn gezicht, en hij riep liefdevol “Hoi lieverd!” Het leek even of hij me wilde omhelzen, maar toen keek hij weer neutraal en zei “Hee”. Zijn vrouw zei ook “Hee”. En ik ook, tamelijk beduusd. Ik was in de war. 

Ik dacht, dan moet ik het verkeerd gehoord hebben? Want toen ik confuus omkeek naar het stel, keken zij niet ook om, maar liepen gewoon door, rustig pratend, net of er niks vreemds gebeurd was. De vrouw was ook helemaal niet aan het gesticuleren van ‘wie was die vrouw waar je hee lieverd tegen zei’ ofzo. Maar toen bedacht ik me dat ik niet alleen had gehoord dat die man ‘Hoi lieverd’ zei, het was ook zijn enthousiaste lichaamstaal en  de manier waarop hij breed en blij naar me lachte; alsof ik zijn beste vriend was die hij eindelijk weer terugzag! 

Maar, bedacht ik me, Delano zou nooit “Hoi lieverd” tegen me zeggen. Dat heeft hij nog nooit gedaan. Hij zei eerder hoi noob of hoi homo, zie ‘Humor uit de hemel’ in Wonderlijke tekens uit de hemel. Behalve als hij echt iets van me gedaan wilde hebben, dan noemde hij me “mamsi” hahaha. Al peinzend sprong het beeld van mijn vader die mij begroette in mijn hoofd: Dit was de standaard begroeting van mijn vader. (ik heb het ook nog aan Sam voorgelegd en zij zei ook dat opa haar altijd met ‘hoi lieverd’ begroette.

 

Nooit verwacht

 

En deze onbekende man droeg ook een bril net als opa. En hij lachte op de manier waarop opa lachte. En, opa was een fervent fotograaf (hij had twee hobbies: bridgen en fotograferen) mét fototoestellen. Hij heeft voor zover ik weet nog nooit een foto met zijn mobiele telefoon genomen. En last but not least, achteraf gezien herkende ik de vriendelijke lichaamshouding  en dito blik in zijn ogen.

Het verraste me wel, omdat ik verder helemaal geen* tekens van mijn vader heb gehad, en mijn moeder bijzonder nare dingen heeft gezegd, waardoor ik ook niet verwachtte om ooit een teken van mijn vader te krijgen.

Het is vandaag 7 dagen na mijn vader’s verjaardag en 11 maanden na zijn overlijden.


Samen zijn

Ik heb nu als theorie bedacht dat Delano en opa af en toe samen zijn, en DD opa ertoe heeft aangezet om dit te doen (omdat DD te allen tijde wil dat ik me goed voel). Waarschijnlijk opa ook een handje heeft geholpen, omdat dit soort dingen inmiddels appeltje eitje voor DD is. Hoe dan ook, het is weer zo bijzonder en misschien wil opa toch hiermee iets liefs aan me doorgeven?

*helemaal geen tekens van mijn vader is niet helemaal waar, maar dat ga ik nog opschrijven.