Mooiste cadeau van DD

Mijn eerste verjaardag zonder mijn liefste DD

Een jaar geleden op mijn verjaardag, lag mijn kind in een soort kunstmatige slaap. Elke dag smeekte ik hem: “Over 5 dagen ben ik jarig, ik hoef maar één cadeau, en dat ben jij DD, alsjeblieft Delano, word alsjeblieft wakker”, “Over 4 dagen ben ik jarig, mijn liefste DD”” etc. En? Wat deed mijn kind voor mij: hij werd op mijn verjaardag wakker. 

En nu, 24 mei 2020? Een leven zonder mijn kind is onwerkelijk. Maar deze wereld is een illusie in mijn beleving. Hoe dan ook. Ik ging dus toch jarig worden, of mijn Delano nou fysiek bij me is of niet. Of ik het wil of niet, ik heb ook nog een liefste dochter, dus ja, ik werd jarig.

*Aan deze gebeurtenis gaat een hele reeks vooraf die betrekking hebben op een lantaarnpaal op de Frieseweg (waar ik DD altijd met de hond tegemoet liep) die voor mij aan en uit sprong, zelfs 1 keer op verzoek aan. Dit even ter informatie. Dit ga ik ook nog opschrijven want is mij zo dierbaar en bijzonder.

Viben met DD

 

Ik ben dus jarig. Uiteraard zijn we overdag bij DD. Ik zou nergens anders willen zijn. Maar de hele dag blijf ik die drang houden. Ik wilde even alleen ‘viben met DD’ dus ik zeg tegen twaalven tegen Kees: “ik ga nog even naar Delano”  Delano en ik zijn altijd al nachtmensen geweest en ik ga gewoon naar DD als ik die behoefte voel, of het nou middag of nacht is). Kees wil mee. Oké dan. We gaan met de auto, Kees rijdt. Zodra we de laatste afslag nemen, vanaf de Julianalaan de Wilhelminalaan-oprijlaan/parkeerplaats op richting de Bloemenklok zijn we allebei verbijsterd!! 

Volledig gehuld in duisternis!!! 


Alle lantaarnpalen op de hele ‘oprijlaan’/parkeerplaats van de Wilhelminalaan naar Santa Barbara staan uit!!! Maar ook de lantaarnpalen die recht op de Prins Bernardstraat staan zijn uit (die dus helemaal niet in dezelfde reeks zitten als die van de Wilhelminastraat). Terwijl aan de andere kant van de Wilhelminastraat, richting stad, de verlichting gewoon normaal werkt). We zijn volledig gehuld in duisternis.

Lantaarnpalen allemaal uit

Op de hele parkeerplaats stonden álle lantaarnpalen uit

Allemaal uit,  op één na!!!!!! Namelijk de lantaarnpaal links voor de ingang van Barbara (mocht ik de weg niet kunnen vinden :D)

Alle lantaarnpalen stonden uit

Rechts, waar St. Barbara is, staan alle lantaarnpalen uit, links (beetje erg naar het midden gefotografeerd, maar dan heb je een duidelijk herkenningspunt) is een fietspad en daar zijn de lantaarnpalen wel aan

Kwamen onze werelden even samen?

 

Maar allemaal staan ze uit!!!!!! (als een soort erehaag zo voelde het, toen we de ‘oprit’ naar de Bloemenklok opreden. Het voelde alsof de wereld van Delano even samenkwam met onze wereld, of we één groot oneindig geheel waren. Ongelovig stapten we uit en liep ik in het pikkedonker naar de ingang van Barbara, wat compleet onverlicht was, behálve één lantaarnpaal en wel de eerste lantaarnpaal links naast de ingang. Alles rechts en links naast dat ene lichtje, stond uit. Me verwonderend en dankbaar voor mijn allermooiste verjaardagscadeau, weer van mijn DD gekregen.


Een jaar later kreeg ik ook heerlijke tekens op mijn verjaardag, plus zelfs een echt tastbaar cadeau!! : Verjaardagscadeau van Delano