Een gedenkteken voor Delano ontwerpen

Gedenkteken Delano mijn overleden kind
Gedenkteken Delano

 

Delano’s ‘crib’

Delano's crib

Het laatste wat wij nog voor onze liefste zoon kunnen doen is zorgen dat hij een coole ‘crib’* heeft met een mooi gedenkteken. Zonder enge lugubere dingen.  We zijn niet naar een officiële winkel gegaan maar hebben twee D’s laten maken door een kunstenaar uit Oudorp. Autoschade Herstel Roos Alkmaar heeft de D’s in een prachtige goudkleur gespoten. Gratis en voor niets. Heel bijzonder.

Ook heb ik Delano’s foto in zijn favoriete groene kleur op een grote glasplaat laten drukken. Dit is onze “hoofdsteen”.  

Ik kan mijn jongen absoluut niet in het donker achterlaten en ik moet er steeds aan denken dat DD het nummer ‘Leave a light on’ van Tom Walker mooi vindt. Dus we hebben 16 solar lampjes rond zijn crib gezet. Zo laten we altijd het licht aan voor mijn liefie. En sinds DD klein was hadden wij een mooie houten lantaarn in de woonkamer staan. Die heb ik achter Delano’s glazen foto gezet met een groene, en soms roze kaars er in, zodat Delano’s gezicht mooi verlicht is.

 

Licht in het donker

Als je in het pikkedonker aan komt lopen zie je al in de verte een zee van licht.

 

*Sommige woorden zijn te confronterend daarom noemen wij zijn plekkie ‘crib’ .


Nieuwjaarsnacht

Delano hield van vuurwerk. Toen we om 11.55 uur midden in de nacht over het hek klommen werden we verrast/vergast op zó’n enorme dreun achter het kerkje, dat ik, toch lichtjes geschrokken, echt even verwachtte daar een grote krater aan te treffen. Maar alles stond nog overeind. Het hele volgende uur dat we op Delano’s plek waren was er geen bom meer te horen, uitsluitend mooi siervuurwerk rondom ons te bewonderen.

Oud en Nieuw bij Delano’s crib met vuurwerk rondom

Het was wel weer toevallig, die oorverdovende knal precies toen wij onze halsbrekende entree maakten, Delano,,


Lees ook: Bijzonderste teken ooit

Zoiets komt toch alleen in films voor? Maar mijn dochter en ik hebben het écht meegemaakt tijdens onze 2 daagjes weg samen


Lees ook: Eerste keer weer Sinterklaas vieren

Twee jaar hebben we het overgeslagen. Maar dit jaar hebben we voor het eerst weer Sinterklaas gevierd. Met cadeaus en gedicht voor Delano


 

Kaarsje voor DD

 

 

Liefste DD,

Ik kwam bij het kerkje en schreef wat in het schrift. Toen werd mijn oog naar de kaarsjes getrokken. Verontschuldigend zei ik tegen jou: “ik heb nooit meer cash geld bij me, sorry. Tegen beter weten in ging ik toch diep in mijn tas graaien: en daar zat een muntje van 50 cent in. Dus natuurlijk een kaarsje voor jou aangestoken allerliefste

schrift kerk

 


Een beeld van mijn mooie zoon maken

Daarnaast wil ik graag een beeld van Delano zijn mooie hoofd proberen te maken en bij Delano neerzetten. Aangezien ik nog nooit klei aangeraakt heb, zoek ik een boetseerclub.

Het relaas van mijn eerste boetseerles

Ik val midden in een groep met cursisten die hier al jaren komt.
Mijn binnenkomer is meteen verpletterend: ik zei dat ik ging ‘ kleien” toen keek iedereen geschokt op van hun werk. Beeldhouwen of boetseren heet het.

Vervolgens zette ik mijn hoofd, 2 hompen klei al redelijk in model geduwd, neer. Die man zei: “begin maar”. Okéejj, ik duw wat hier en daar, hulpzoekend om me heen kijkend. Komt die man er aan gelopen met een ijzerdraad en begint mijn hoofd in plakjes te snijden, als een worst, dus ik sla stijl achterover in opperste verbazing en toch ook enige teleurstelling. Maarja ik was die nieuwe dus ik keek, lichtjes verbouwereerd toe. Toen hij klaar was zei hij tevreden “zo, nu kun je beginnen met opbouwen”. “Eehhhh, zo had ik het zelf niet bedacht” antwoordde ik gelaten. 

Weg neus

Vastberaden begon ik opnieuw en op een gegeven moment zat ik weer lekker in de flow; wederom een basis-hoofd opgebouwd, komt die man er weer aan en zegt “oh heb je er al een neus op gemaakt?” Ik knik trots. Begint hij met een soort deegroller mijn hele hoofd in mekaar te slaan? Geen flauw idee wat het nut daarvan is? Zonder uitleg. Weg neus in elk geval. Nu begrijp ik ook dat die cursisten daar allemaal al jaren komen want zo gaat het nog wel een tijdje duren.

Resultaat na 9 maanden avond aan avond eraan gepield te hebben.

Toen de avond om was zei ik dat ik mijn beeld mee naar huis nam om er daar verder ‘aan te klooien’. Opnieuw kreeg ik blikken of ik heiligschennis had gepleegd. Hoe dan ook, het was een erg verrassende avond. En na afloop werden er flessen wijn op tafel gezet. dus toen ben ik nog maar even gebleven.

Helaas ben ik nu twee jaar later nog steeds niet verder met Delano’s beeld.

Ik moet gelukkig zijn, want als ik ongelukkig ben, is Delano ongelukkig, en ik word verschrikkelijk ongelukkig als Delano ongelukkig zou zijn, dus ik moet mijn best doen om gelukkig te zijn

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x