Levensechte dromen

Het leven met Delano gewoon verder

Ik heb gedroomd over DD! Eindelijk! Na 4 maanden. Maar het voelt niet als een droom. Het voelt levensecht, alsof we samen echt een nieuwe gebeurtenis beleefden vannacht! Het was gewoon, gezellig, precies hoe hij is. Hoe wij samen zijn:

We zaten naast elkaar op zijn bed en Delano zei met zijn vervelend kijkende hoofd, op zijn heerlijk plagerige DD-manier: “Het lijkt nét of er iemand over mijn teen heeft gereden”. Ik moest lachen, want we waren net in een supermarkt geweest wist ik, en daar had ik per ongeluk met mijn winkelkarretje over zijn teen heen gereden.

Ik was heel blij dat DD er was. Hij had alles dus tóch overleefd, realiseerde ik me, en ik werd overspoeld door een golf van geluk. Dus ik sloeg m’n arm om hem heen en fluisterde in zijn oor: “Ik houd zoveel van jou”. Maar ik weet niet zeker of Delano het hoorde want ondertussen ging ons gesprek over het winkelkarretje door, en ik deed net of ik van niks wist. Dus DD zei, mij zogenaamd onderzoekend aankijkend: “Weet je zeker dat je daar niks van af weet?” En ik antwoordde quasi onschuldig: “Huh, neej”. DD keek me aan en we grinnikten samen, en klierden verder, en uiteindelijk werd ik vrolijk wakker. Het bleek een droom te zijn geweest, maar wel een heeel fijne droom.

Gewoon een nieuwe belevenis met Delano meegemaakt

Ik ben nu zóó gelukkig! Dat gevoel omringt me al de hele dag, alsof ik in een gelukswolk loop. Het was precies hoe wij met elkaar omgingen. Dus ik heb gewoon een nieuwe belevenis met Delano meegemaakt. Zo voelt het. Het is dus niet afgelopen, het gaat gewoon door: Ik kan nog steeds mooie momenten hebben met DD. Zo houd ik het wel vol als ik vaker zulke dromen krijg, die levensecht voelen. Ik moest vanmorgen even huilen, maar dat was van geluk. Ook al was het een droom. Zo voelde het niet.

Ik heb met DD geknuffeld
Het leven met Delano gaat gewoon door in mijn dromen
 

Zo’n heldere droom voelt als een teken van mijn liefste zoon, dat hij me niet vergeten is. Gelukkig geef Delano heel veel overduidelijke tekens. Zoals toen hij ons een kerstkaart stuurde, in het bijzijn van zijn vrienden: Een kerstkaart uit de Hemel 

Ik heb met DD geknuffeld!

Delano zat met zijn 1.93 meter bij me op schoot, zoals hij wel vaker deed om me te klieren en te knuffelen. Ik hield DD vast en keek naar zijn lieve gezicht. Ik weet nog dat ik op dat moment heel bewust bij mezelf dacht ‘dit moment moet ik me heel goed inprenten’. Pure liefde was alles wat ik voelde. En ik had er geen sluimerend rotgevoel bij; waarom ik het moment goed moest onthouden speelde geen rol. Op het moment dat ik het gevoel krampachtig probeerde vast te houden werd ik jammer genoeg ik wakker. Nog steeds omringd door dat fijne geluksgevoel.

Zijn dromen bedrog? Het voelde echt.

Opnieuw over Delano gedroomd

In deze droom is DD een jaar of 14 (in plaats van 18), maar het voelt realistisch. Op een gegeven moment zeg ik tegen hem dat ik van hem houd. Maar in plaats van zijn standaardreactie in de vorm van een gekscherende opmerking, antwoordt hij heel serieus “dat weet ik toch mama”. 

Nog verbaasd om deze onverwachte benadering, word ik wakker om een uurtje of drie ’s nachts. Ik voel zijn aanwezigheid nog zo dichtbij me. Bijna tastbaar. En vraag me af of DD me zojuist heeft gerustgesteld met deze droom. Dat hij weet dat ik zoveel van hem houd.

Grappige droom

Ik ben in mijn whatsapp berichten terug aan het zoeken naar mijn dromen over Delano. Dit alweer vergeten whatsappje van 3 maanden geleden, naar Sam, kwam ik tegen. (p.s. verboden op de taalfouten te letten want ik whatsapp via een spraakomzetter en tegen Sam verbeter ik niets, die leest daar inmiddels overheen)

*Delano was dus die slang die onder mijn deken zat

Ik moest er om lachen, echt een rare droom. Maar toch, wij keken alle Disney films vroeger en DD was een liefhebber van Jungle Book. En toen realiseerde ik me ineens dat DD van Chinees sterrenbeeld slang is.

Schrale troostdroom

Ik heb vannacht zo raar gedroomd over DD. DD leefde nog. Midden in de nacht werd ik half wakker en dacht nog, ‘dan is het dus allemaal niet voor niets geweest’ (alle ellende in het ziekenhuis).

Maar ik was in de war, want DD voelde niet als ‘onze DD’ en hij zag er ook anders uit. En ik realiseerde me dat DD het niet overleefd heeft. Geschrokken dacht ik: weet ik nu al niet meer hoe DD eruit zag?! Maar toen kon ik me Delano meteen voor de geest halen; zijn uiterlijk en ook hoe hij voelt, dat liefdesgevoel. Steeds meer wakker wordend besefte ik me dat ondanks het realistische gevoel, niets klopte. 

Idiote droom

Ik had gedroomd dat DD iets bruins op zijn tanden had, en dat ik zei dat hij maar even zijn tanden moest poetsen en dat ik dat niet zei om te pesten maar omdat ik van hem houd. Maar terwijl ik dat zei voelde ik het niet. Ik zei het maar omdat het goed klonk, of uit gewenning ofzo. Ook droomde ik dat ik stiekem bij mezelf dacht ‘nu moet DD maar even een tijdje bij papa, want ik wil niet te lang bij DD zijn want dan ga ik me ergeren’. Compleet in de war was ik aan het wakker worden. What the heck is dit voor idiote droom?! Ik begreep er niets van.

Zo had het dus ook gekund

De wekker ging pas uren later, maar ik viel niet meer in slaap. Dus ik lag de droom te analyseren. En toen bedacht ik me: Zo had het dus ook gekund. Dat ik geen onvoorwaardelijke liefde had gevoeld en geen hechte mattiesband met Delano had gehad. Ik zeg niet dat ik dat niet liever had gehad en dat mijn liefste zoon nog wel had geleefd, dat zeg ik niet. Maar die overweldigende liefde, heerlijke matties I’ve-got-your-back-gevoel, dat heb ik 18 jaar lang wél gekend.  Dus misschien was het toch een soort van schrale troost droom.

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x