Er gebeurt weer van alles

13 september 2022

DD’s evenbeeld

 

De afgelopen drie jaar hebben we al gemerkt dat DD mensen,  dieren en voorwerpen kan beïnvloeden. Zo ook nu weer. Hoe hij het allemaal fixt weet ik niet, maar DD is V snel, V vakkundig en V betrouwbaar: Check!

Na een lange werkdag in Arnhem zit Sam in de trein met Sander te bellen, tot ineens de adem stokt in haar keel. Ze kan geen woord meer uitbrengen en breekt het gesprek af. Nadat ze van de eerste schrik bekomen is, maakt Sam een hele reeks foto’s. En alleen al het zien van deze foto’s benam me de adem:

Want DD’s evenbeeld zit in de trein. Hij kijkt Sam minutenlang lachend aan.

Dit is de enige echte liefste vrolijkste mafste DD:

De enige echte DD
De enige echte DD

De afgelopen drie jaar hebben we al gemerkt dat Delano mensen, dieren en voorwerpen kan beïnvloeden. Zo ook nu weer, want deze onbekende nep-DD blijft Sam recht in haar gezicht aankijken en naar haar lachen. Sam staart wezenloos terug. Dan begint Sam ongegeneerd foto’s van de interim-DD te schieten. 15 in totaal. Totdat hij uitstapt. Doorgaans zou ze zich hier wat ongemakkelijk bij voelen, maar nu boeit het Sam niet dat medereizigers haar fronsend aanstaren. 

Sam stuurt me de foto’s op mijn verzoek, en ik krijg even een hartstilstand. Hebben Sam en ik nou teveel verbeelding of niet? Daarvoor had ik een third opinion nodig, dus stuurde de foto’s door naar Joyce. Aan haar reactie te zien is dat niet het geval.

Ik ben dankbaar voor dit heerlijke teken, maar toch steekt het ook in mijn hele ziel, als een inwendige foltering, want waarom mag het DD niet zijn, waarom is het mijn allerliefste zoon niet, onze liefste, niet

 

4 dagen later: 17 september 2022

Een kitten

 

Sam en Sander wilden graag een kitten. Dus ze hadden zich in januari van dit jaar ingeschreven bij een fokker voor een Blauwe Rus (omdat Sam (en ik ook) allergisch is voor kattenharen kozen ze voor een hypoallergene kat). De fokker plaatste ze op de wachtlijst. Maar, het duurde ongeduldige Sammie te lang dus toen ze begin juni een Blauwe Rus van een particulier konden kopen hebben ze dat gedaan. Ze hadden hun gewenste kat en noemden hem Blue. 

 

Twee kittens

 

Een maand of wat later gingen ze op vakantie naar de Dominicaanse Republiek, waar ook weer van alles gebeurde (zie: Eén lang doorlopend teken). Je zou verwachten dat ze uitgebreid gingen genieten van de mooie excursies en de verdiende rust. Maar Sam had van de een op de andere dag het idee-fixe dat ze een tweede kitten moesten hebben. Vrienden en bekenden trokken hier en daar een wenkbrauwtje op want ze hebben net een kitten, en Sam noch Sander had het ooit eerder over een tweede kat gehad. Maar het zat in  haar hoofd, en Sam had geen rust tot dit geregeld was. Dus, vanuit de Dominicaanse Republiek namen Sam en Sander contact op met de eerste fokker, en deze vertelde dat er één kitten beschikbaar was van een nestje van vijf. Ook waren ze in contact met een particulier die een nestje met Blauwe Rusjes had. Deze kitten was 550 euro goedkoper dan die van de officiële fokker. Dus mij leek de keuze niet heel moeilijk. En dat bleek het ook niet. Nou ja, ze hebben wel eventjes gewikt en gewogen, maar, het werd de dure kitten hahaa; met officiële stamboom. Toen ik vroeg waar deze keuze op gebaseerd was antwoordden ze beiden dat het een gevoelsmatige keuze was.  

 

Silver

 

De fokker stuurde een videootje van de 5 kittens waaruit Sam en San er een mochten kiezen. De video werd naar ons doorgestuurd, zodat wij ook onze voorkeur konden uitspreken. En er was er een duidelijk het schattigst, het mafst en het drukst en deze had toevallig ook nog een groen halsbandje om; Eenduidig werd er voor Silver gekozen. Nu dit geregeld was kon Sam eindelijk van de vakantie genieten. 

 

Geboortedatum

 

Gisteren, op zaterdag 17 september 2022 mochten Sam en Sander Silver ophalen. En Sam whappte me vanaf de fokker met de vraag wat Silver’s geboortedatum is. Toen ik het las wist ik het uiteraard meteen! Mijn hart smolt. Hoe groot is de kans?! Dat de kitten, waarvoor Sam en San al sinds januari op de wachtlijst staan, en die Sam vorige maand ineens op stel en sprong wilde hebben, geboren is op de voor ons belangrijkste datum van het jaar: op 23 juni!!?!

 

Ongelooflijk weer

 

Heerlijk, dit ongelooflijke samenspel van omstandigheden weer: Sam en San besluiten een kat te nemen en worden op een wachtlijst geplaatst. Dat duurt ze te lang dus ze nemen een andere kat. Sam krijgt op vakantie de kolder in d’r koppie en wil stante pede een tweede kat, zodoende komen ze alsnog bij die eerste fokker terecht, wat nog eens extra onlogisch is omdat die kitten dubbel zo duur is. En op de dag dat ze Silver ophalen blijkt zijn geboortedatum Delano’s geboortedatum te zijn.

I love it, ik word hier gelukkig van, want ik geloof dat DD hier de hand in heeft gehad.

 

Likjes

 

En waar ik ook blij van word: toen Sam en ik videobelden en Sam liet zien hoe Blue en Silver elkaar aan het  aftasten waren, zat Silver zat onder het bed, ik riep Silver (die ik nog maar één keer kort gezien heb) en hij kwam direct aangelopen en gaf likjes aan Sam’s mobiel. Zó lief (gestuurd door DD?)

Mijn dagelijkse inwendige knuffel

 

Vanmiddag rijd ik naar mijn werk en ik zit DD vreselijk te missen. Tijdens het wachten voor de stoplichten om linksaf te slaan naar Heerhugowaard, ben ik er ineens zeker van dat DD bij me is, daarom zeg ik hardop, ter bevestiging: “Delano ik weet dat je bij me bent.” Op dat moment komt er een bestelbusje naast me staan, met drie groene vinkjes erop.

 

Check!

 
Knuffel van DD

Ik moet lachen, voel DD’s liefde en ben dankbaar. Snel pak ik mijn  mobiel om een foto van de drie vinkjes te maken. 

En ik moet ook lachen om de tekst achter de vinkjes:  snel, vakkundig en betrouwbaar want Snel is Delano zeker, ik heb nog niet gezegd: ik weet dat je bij me bent of er stopt een busje naast me met 3 groene vinkjes. Vakkundig is DD ook, want hoe hij al deze tekens flikt is zo vakkundig en met precisie georganiseerd. Zie voor veel heftigere tekens bijvoorbeeld hoe Delano mij twee jaar achter elkaar een roos geeft: Valentijnscadeaus uit de hemel. En betrouwbaar is DD ook want hij heeft ons nog nooit in de steek gelaten, of alleen gelaten. 

 

Groen hart

 

Het busje staat pal naast me, op de rijstrook om rechtdoor te gaan. Maar wanneer de stoplichten op groen springen trekt het busje op en slaat rechts af?! Hij stond dus kennelijk op de verkeerde rijstrook voorgesorteerd. Daar waar mijn oog wel op hem móest vallen. En terwijl het busje de bocht naar rechts neemt, en ik het busje nakijk, zie ik de andere kant van het busje. Op deze rechterzijde staat in koeienletters geschreven: Groenhart!

 

Liefde

 

Mijn vermorzelde hart, wat zeg ik, mijn hele auto wordt gevuld met liefde en ik roep hard jouw naam Delano! Ik hou van jou, zoveel!

Zoals gewoonlijk twijfelde ik later of ik het eigenlijk wel goed gezien had, omdat hij verkeerd voorgesorteerd stond, of het dan wel hetzelfde busje was. Dus ik ging googelen op de 3 woorden die achter de vinkjes stonden en kwam meteen uit op Groen Hart. 

Weer voor niets getwijfeld dus. Als dit het eerste is wat je leest van deze blog verklaar je me voor gek, maar als je 3 jaar aan tekens hebt gelezen, zie bijvoorbeeld: Een Kerstkaart van Delanosnap je mijn blijdschap (en dan heb ik nog lang niet alles opgeschreven).