Eén lang doorlopend teken

oud videootje van DD die nooit stil kan blijven staan op muziek

DD bestaat op TikTok

 

Afgelopen week had ik een TikTok-account aangemaakt om daar anoniem videootjes van DD op te plaatsen, zodat hij toch een soort van ‘blijft bestaan’ voor andere mensen. Ik werd er vrolijk van, ging videootjes zoeken beetje monteren en plaatsen. Maar ik had geen volgers op TikTok. En nu, een week later, één hele . En toen ik een paar dagen later op 24 juli keek, zag ik dat de video’s van DD  0 keer bekeken waren. Nul. Daardoor voelde ik me toch depri.

 

Mooie wereld?

 

Ik besloot Chira uit te laten in de Oudorperpolder. Wandelde de vredige natuur in, omringd door bloemen, ruischend riet en beschermende moeder eendjes met hun schattige pulletjes. En opnieuw werd mijn hart uit mijn lichaam gerukt. Als de wereld zo mooi is WAAROM is dan het allermooiste van de wereld zo wreed afgepakt!? WAAROM?! Dit kan nooit mijn wereld zijn. Zonnebril op tegen de tranen, snel weer naar huis. Daar liep ik de tuin in, die we opgeknapt hebben en ingericht met mooie planten, een bamboe schommelbank, loungehoeken, groene parasol (eigenlijk hadden we een turquoise parasol besteld maar we kregen een groene en dat hebben we maar zo gelaten), allemaal lichtjes, maar het is zó niks zonder jou, niks niks niks zonder jou DD.

Ik probeer echt zoveel mogelijk in de ontkenning te verblijven, maar soms weet ik m’n verdriet niet goed voor mezelf te verbergen, en komt het er toch even uit (alleen als er niemand bij is).

 

Reactie op mijn blog

 

Na de 888.000e waarom!IkkannietzonderjouDD-huilbui, zit ik wat op mijn laptop te klooien. Ineens popt er een Messenger-bericht op van een ‘mede-moeder’, mij onbekend, die me een reactie op mijn blog stuurt! Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt (van onbekenden). Dit kon niet op een beter moment komen, want, er lezen dus nog wél mensen over DD.

 

Geruststelling

 

Eigenlijk voelt het als een soort geruststelling alsof DD zou zeggen ‘mem, je blog wordt wel gelezen. Dus je hoeft je niet zo verdrietig te voelen’.

 

Berichtje van onbekende moeder
Berichtje van onbekende moeder

 

En wat ook erg gek is, het berichtje is 20 dagen oud. En komt nu pas naar boven. Net nu ik het zo hard nodig heb. 
En wat ook een bijzondere toevalligheid is: Het berichtje is geschreven op 4 juli (of all dates).

 

Veel op mezelf

 

Ik heb de laatste jaren beste kluizenaarstrekjes ontwikkeld, kan dagenlang binnenshuis blijven. Tijdens de pandemie heb ik zonder problemen een jaar lang thuis gewerkt. (Misschien omdat het inmiddels in mijn systeem zit omdat ik met DD jarenlang binnen zat. Al kon ik dan gewoon naar buiten, terwijl DD echt opgesloten zat #%$#^ niet meer aan denken!) De reden waarom ik dit opschrijf is om aan te geven dat ik soms weinig buiten kom, dus weinig kans heb om tekens te krijgen van DD. Maar, die keren dat ik de hort op ga, krijg ik bijna altijd wel een groot teken of klein seintje van DD.

 

Kentekens en groene auto’s

 

Zondag liep ik twee tellen buiten en zag meteen een DD in het kenteken van een voorbijrijdende auto en in het volgende kenteken mijn favo getal 23 (Delano’s geboortedag). De eerste jaren zag ik dat als een seintje van DD. Maar dat gebeurde zo vaak dat ik dacht: jaja, als je er op let kom je altijd wel een auto tegen met in het kenteken een D, DD, DR, 23 of 8, knalgroene auto’s of auto’s met het woord ‘groen’ op hun auto. (Ookal gebeurde dat binnen 3 minuten op de Frieseweg lopen.) De gedachte dat het betekenisloos was deed pijn. Dus toen ik maandag naar Jacqueline in Amsterdam reed, besloot ik es heel goed op te letten hoe vaak ik zulke auto’s nou gemiddeld tegenkom. Op de hele weg kwam ik niet één auto met DD, 23 of ‘groen’ tegen. Dat zette me opnieuw aan het denken: 3 kwartier in de auto op de snelweg: niets, versus 3 minuutjes op de Frieseweg: altijd raak.

Misschien moet ik er even bij vermelden dat mijn liefie en ik op onze dagelijkse autoritten naar het amc (3 kwartier heen, 3 kwartier terug, wanneer er geen files stonden) af en toe kentekenspelletjes deden, wanneer Delano zich goed genoeg voelde, ter afleiding; van de letters in de kentekens maakten we dan zo grappig mogelijke woorden. Daarom ben ik sindsdien kentekengeoriënteerd.

 

 

De Frieseweg is DD’s en mijn weg

 

Daarom besloot ik gisteren toen ik Chira ging uitlaten, mijn mobiel mee te nemen zodat ik een foto kon maken van de seintjes die ik tegen zou komen. 

De Frieseweg is DD’s en mijn weg. Daar gebeurt altijd van alles. Vroeger liep ik DD daar altijd tegemoet met Chira als ik wist dat hij er aan kwam. Tegenwoordig krijg ik er allerlei heerlijke tekens. Van een lantaarnpaal die aan springt op verzoek tot een prachtige roos midden op de  verlaten straat op Valentijnsdag

Nou wilde ik graag een teken van DD (daarom ging ik tenslotte wandelen, met mobiel), maar ik voelde tegenzin om linksaf de Frieseweg in te slaan en vervolgens via de Munnikenweg te lopen. Binnendoor door de polder trok me meer want / maar dan kom je nauwelijks mensen tegen, en wandel je door de natuur. Dus ik sloeg rechtsaf, waardoor ik maar een heel kort stukje (zo’n 60 meter) op de Frieseweg kon lopen. Ik liep er nog niet of er kwam een auto voorbij rijden met in groene letters de tekst ‘RegioGroen’ erop. Mijn hart maakte een sprongetje. 

 

De volgende auto die langsreed had een D in het kenteken. Toen ik me omdraaide om de auto na te kijken, zag ik twee mannen aan komen lopen, met in hun hand een grote, in het oog springende, appeltjesgroene zak (DD’s favo kleur groen). Oja, dacht ik, ik zou een fotootje maken. En precies op het moment dat ik de foto neem (heel onhandig met een ongeduldig trekkende hond aan de riem) rijdt er een appeltjesgroene scooter waarop ‘go’ staat dwars door mijn beeld hahaha!

appeltjesgroen

 

Alsnog een teken

 

Maar dat was nog niet alles. Blijgemutst, tevreden en dankbaar voor deze 4 seintjes in 1 minuut tijd, sla ik het Steenovenpad in en liep daarna het Oudorperhoutpad op, de natuur in. Hier rijden geen auto’s hier mogen zelfs geen fietsers rijden, beetje overdreven, maar dat doet nu niet ter zake. Ik zeg het om aan te geven dat ik hier dus weinig kans heb op tekens op auto’s haha. 

En dan komt een man mij tegemoet joggen, in een Kika Run outfit! Ik staar hem ongegeneerd aan. Hij roept hoi wanneer we elkaar passeren. Ik ben nog nooit in mijn leven iemand tegengekomen die rondrende in een Kika Run outfit. En Kees, aan wie ik het later vertelde, die 100 keer vaker Chira uitlaat en Sam ook niet.

Het voelt alsof Delano hiermee wil aangeven dat hij erbij was op 10 juni bij de Kikarun speciaal voor Delano! En dat hij ons (en Marieke voor het organiseren) hiervoor bedankt. Alsnog een teken, zo gewenst, zo niet verwacht hier. Ik ga speciaal voor een seintje van DD op pad, en krijg dit. Net of we met elkaar viben. 

 

Voornemens, voornemens

 

Ik heb me trouwens voorgenomen om de volgende keer als zoiets gebeurt, gewoon ‘Ho stop!’ te roepen en die persoon aan te spreken, en in dit geval te vragen waarom loop je hier, hoezo heb je deze outfit aan? Dat dat raar is daar moet ik toch sch*t aan hebben. Wat kan mij het schelen. Ik wil gewoon weten hoe zoiets ontstaat. 

Er is me ook een tijd geleden iets ‘frappanters’ overkomen. En het zit me nu nog dwars dat ik die mensen niet gewoon vroeg wat er nou gebeurde en waarom die man zei wat hij zei, maar daar was de situatie toen niet naar. Maar hierover later meer.

 

Dit was nog niet alles

 

Want, dit was nog niet alles. Weer een dag later zat ik nietsvermoedend filmpjes op TikTok te bekijken toen ik plots zag dat het laatste filmpje van DD 439 keer bekeken is!! Hoe dan?! van 0 naar 439! Ik heb zegge en schrijve 1 volger !! Hahaha! Ik vind het veel. Nu ben ik dubbel blij. Mijn kind is 439 keer bekeken (en terecht). Ik moet alleen de videootjes leuker monteren want, slechts 3 van de 439 kijkers hebben de video ook geliked hahaha!

 

Eén lang doorlopend teken

 

Eigenlijk, bij nader inzien, is het één lang doorlopend teken wat DD geeft! Dus eigenlijk mag ik helemaal ‘niet zeurn’* maar moet ik dankbaar zijn voor deze zee aan tekens. DANKJE DD voor alle moeite die je voor ons doet!! Volgens mij kan jij mij niet laten, net zo min als ik jou kan laten. Hoe zou dat ook ooit mogelijk zijn? Want onze liefde is er gewoon nog, soms bijna tastbaar, het voelt nog net zo sterk als het altijd is geweest.

*niet zeurn was onze standaard kreet voor als we vonden dat de ander mekkerde en door elkaar dan vervelend aan te kijken moesten we wel lachen en was de behoefte om te zeuren ook meteen verdwenen.

Ik hou zooooooooveel van jou, dat heb ik altijd al gedaan en zal ik altijd doen
 
 
Overpeinzingen:
Ik doe mijn dagelijks ding wel gewoon, maar het is niet echt; ik ben er wel maar ik ben er niet. Dit is nog steeds een onechte wereld voor mij en ik zoek niet meer, want ben klaar met de medium-cursus, maar ik wacht/smacht nog steeds naar de werkelijke wereld, daar waar DD is. 
 
 

DD ’s on Fire bij Joyce en Kim


Ja, DD is on Fire met één lang doorlopend teken, want voorgaande gisteren geschreven hebbend, ontving ik vanmorgen dit berichtje van Kim:

(ter info: Delano gaat natuurlijk graag uit met zijn vrienden, en daar snakte hij helemaal naar toen hij maandenlang in het ziekenhuisbed lag)

DD’s on Fire (hier het gestuurde video’tje)

Dit zongen we spontaan tijdens de Luide stille tocht voor DD als eerbetoon aan DD, samen met allemaal andere favoriete nummers van Delano. 

Even tussendoor: we hadden een turqoise parasol besteld. En wat kregen we? Een groene parasol. We hebben het maar zo gelaten


Sam’s mobiel in zee

 30 juli 2022

Hahahaa ik kan deze pagina weer niet afsluiten, want vandaag stuurt Sam, die samen met Sander op vakantie is naar de Dominicaanse Republiek, me 2 seintjes van DD (DD doet lekker mee met mijn onderwerp: één lang doorlopend teken);

Sander ging gisteren vanuit de zee een foto maken van Sam met Sam’s mobiel maar werd meegenomen door een golf en liet toen haar mobiel vallen. Sam werd helemaal overstuur vanwege alle foto’s die erop staan (voor ons onnoemelijk belangrijk). De zee was helder, maar je zag niks door dat het zand omhoog kwam door alle bewegingen. Omstanders met duikbrillen kwamen heel lief helpen zoeken, maar er was niets meer te zien. Haar Iphone was niet te vinden. En toen voelde Sam wat hards onder haar voet. Sam stond ineens op haar mobiel, die al onder het zand lag!!!!

Wat een toeval, erg veel geluk! Kan bijna niet zoveel mazzel.

Gelukkig doet iet het nog helemaal. En blije opgeluchte Sam heeft DD’s foto, die nog ongeschonden in het hoesje zit, kusjes gegeven.minnie mouse


Minnie Mouse op vakantie

 

Vervolgens gingen ze paardrijden. Bij elk paard stond een begeleider, en, bij Sam’s paard stond een jongen met een shirt aan met Minnie en Mickey Mouse erop. En net zoals Spiderman vroeger DD’s favoriete knuffel en verjaardagsslinger en feestmuts etc. was, was Minnie Mouse dat voor Sam. Sam had een hele verzameling Minnie Mouse Knuffels en alles met Minnie Mouse erop werd gespaard.

foto minnie mouse knuffel


Ook toevallig

 

Wat ook toevallig is, toen ik van de week op mijn ‘kleinkat’ Blue ging passen, dus 2 dagen voor deze paardenjongen met Minnie t-shirt, stuurde ik nog een fotootje naar Sam van haar knuffel en DD’s Phineas en Ferb-knuffel die ik mee had!

Zie ook:  DD waakt over Sam waarin Sam alleen thuis is en een reeks tekens van haar broertje krijgt


DD’s moves

 

En wat ook nog gebeurde, ik hoorde DD’s nummer sitting on the dock of the bay en merkte dat ik ongemerkt DD’s dancemoves aan het maken was, haha! Niet opzettelijk dus, maar wel duidelijk herkenbaar als moves van DD

En nog kan ik deze blogpagina niet afsluiten want de seintjes die onze allerliefste zo vreselijk gemist wordende Delano ons geeft, gaan vrolijk verder.


Zijsprong

 

Even een zijsprong: ik had het idee dat DD me naar mijn nieuwe baan loodste, vanwege 23 in het salaris, en de vrouw die me kwam halen voor het sollicitatiegesprek had een knalgroene jurk aan en zo waren er nog een paar toevalligheden. En daarnet kwamen Dean en Alyssa. Dean vertelde dat hij ook per 1 augustus zijn droombaan heeft en ook met 23 in het salaris aanbod en ook toevalligheden. En Dean vertelde dat hij vannacht veel over DD gedroomd had dat ze aan het kloten waren op school en toen hij wakker werd vloog er een witte vlinder voor het raam. Hij moest de hele tijd aan DD denken en toen kwamen ze Kees tegen en gingen mee voor een bakkie bij DD’s ouders en toen we het over DD hadden fladderede er een witte vlinder tussen ons in in de tuin.


Eerste werkdag nieuwe baan

 1 augustus 2022

Ik ben natuurlijk verwend door mijn twee eerdere ‘eerste werkdagen’. Dus toen ik op 1 augustus 2202 naar mijn nieuwe leuke werk ging hoopte/verwachtte ik dat DD met me mee zou gaan en dat ik een teken zou krijgen van mijn lieve ‘kindje’ (zo noemde ik hem ook al was hij een kop groter dan ik, hij bleef namelijk altijd onze ‘baby’ en DD maakte zich nooit boos of geïrriteerd om dit soort koosnaampjes (ik deed dat natuurlijk niet op een serieuze manier of met vrienden erbij).

 

Delano is de liefste

 

Tijdens mijn eerste werkochtend was ik geconcentreerd op mijn bezigheden, en op een gegeven moment moest ik een wachtwoord wijzigen. Ik koos als wachtwoord Delanoisdeliefste. Toen gaf hij aan dat ik eerst het oude wachtwoord moest invoeren. Dus ik zocht het van de ict gekregen wachtwoord erbij en typte dat in, maar keer op keer kreeg ik een foutmelding en er blééf in het bovenste balkje Delanoisdeliefste staan. Op dat moment frustreerde het me, maar nu word ik er blij van. Want het sloeg nergens op maar steeds kwam in rode letters Delano is de liefste tevoorschijn.

Zie voor meer bijzonderheden op eerste werkdagen: Teken van mijn DD op eerste werkdag 

Maargoed, ik twijfelde (zoals gewoonlijk) wel of dit nou een klierderig maar lief seintje van DD was, of ‘gewoon’ een bug in het systeem. En DD zat altijd de draak met me te steken wanneer het ging om het instellen en onthouden van wachtwoorden.

 

Een actueel antwoord van DD

 

Want, om even een zijsprong te maken. Ik mag dus voor mijn werk een nieuw laptop en mobiel kopen. Dus ik had meteen een nieuwe mobiel aangeschaft en moest ook weer alle achtentachtigduizend verschillende wachtwoorden intypen. Die ik niet meer wist terug te vinden. Dus ik zocht via whatsapp op mijn mobiel en toen leek het net of ik alsnog antwoord van Delano kreeg. Precies 4 jaar later (dat is toch ook wel weer toevallig) En zijn antwoord is zo relevant en actueel HAHAHAAA! Mijn liefie! Kijk maar:


Uit het niets

 

Maargoed, ik twijfelde dus wel of ik een seintje van Delano had gehad of niet. ’s Avonds zat ik op de bank Mafs Australië te kijken, en tranen met tuiten te huilen om zo’n bruidegom die net getrouwd was, en die verteld had dat hij zijn 4 jaar oudere, toen 21-jarige broer (DD is nu 21) was verloren. De bruidegom zit even buiten bij te komen en peinzend naar de hemel te staren. Ik voel met hem mee, hij denkt op dat moment aan zijn broer, ik denk aan mijn DD en laat mijn tranen even de vrije loop, en dan precies op dat moment valt ineens uit het niets mijn kruidvat haarcreme fles op de grond! Die viel dus  ‘gewoon’ zomaar, van de bank af??!! 

Onmogelijk

Terwijl ik niks deed. Ik zat al een half uur stil in dezelfde houding op de bank tv te kijken. Er vloeiden alleen wat tranen uit mijn ogen, maar ik heb niet bewogen, niets.


En de kleur is,,, groen

 2 augustus

Sam en San hebben op vakantie besloten dat ze nog een tweede kat willen en contact gezocht met fokker. Deze stuurde een videootje van een jong nestje en vroeg welke ze het liefst wilden. De kittens hadden allemaal een ander kleurtje halsband om. Op het moment dat een van de katjes zijn superschattige koppie omdraait zijn zowel Sam en San als ik op slag verliefd. Je raadt al welke kleur halsband deze draagt (groen natuurlijk, hoe kan het ook anders haha).


Groetjes van DD

9 augustus

Vervolgens heb ik me een weekje op de grote hoeveelheid nieuwe informatie van mijn werk geconcentreerd en dus geen tijd gehad om verder met deze blog te gaan. Maar toen ik op dinsdagmorgen de serre deuren naar de tuin opende, lag daar een schitterend spoor van slak Gerrit op mij te wachten (zie ook Delano’s 1e verjaardag zonder Delano: hoe DD Gerrit de slak op Sam afstuurt op zijn 19e verjaardag; Op zijn eerste onmogelijk verjaardag zit DD ons heerlijk te klieren).  Door de weerspiegeling van de zon zie je op meerdere manieren heel duidelijk een groet van DD:

Wat wél weer dubbel toevallig is, is dat Sam en Sander op vakantie in de Dominicaanse Republiek een Flamingo bij hun complex hebben, die ze Gerrit gedoopt hebben. En nu dacht DD misschien: even een seintje geven via zíjn (onze) Gerrit (van SpongeBob). 


Seintjes via kentekens

12 augustus

Tweede week onderweg naar mijn werk: voor de stoplichten staat kenteken DL (Delano zie ik hier in (DD en ik deden tijdens onze lange autoritten van en naar het ziekenhuis vaak kentekenspelletjes) en toen ik er een foto van ging maken omdat ik toch stil stond voor het stoplicht kwam er een auto rechts met een hart op de auto voorbijrijden.


Ruzzelen met DD

 

En onze connectie zet zich gelukkig voort: Ik moet zoals gezegd al mijn wachtwoorden op mijn nieuwe mobiel ingeven. Nou speel ik al jaren dagelijks een keertje het spelletje Ruzzle. DD ‘moest’ het ook es van mij installeren, jaren geleden, zodat we tegen elkaar konden spelen, maar hij vond het stom. Ook voor Ruzzle moest ik op mijn nieuwe mobiel mijn oude wachtwoord intypen. Maar op het emailadres dat DD en ik samen gebruikten toen hij wat jonger was, en welke ik nu standaard gebruik, kreeg ik DD’s account. Dus ik wijfel of ik voortaan DD’s account ga gebruiken, en stuur dat op 13 augustus nog naar Sam:

De volgende dag heb ik dus op beide mobiele telefoons Ruzzle, ik kan zelfs tegen elkaar spelen hahaha, raar, maar ik moet er maar de humor van inzien, niet de droevenis.

Ik speel Ruzzle op mijn nieuwe mobiel en krijg meteen heel lief DD’s initialen in beeld: DR

DR

Vervolgens speel ik Ruzzle op mijn nieuwe mobiel en ik krijg Geert in beeld (DD noemde iedereen Geert en heeft onze wifi: ‘Geert is um gesmeerd’ genoemd. Ik veegde het woord Geert, en kreeg er nog punten voor ook!

DR 

Ik moet wéér lachen dankzij DD! Hij reageert altijd zo lekker snel! Zie ook toen er ‘homo!’ naar me werd geroepen (ik weet even niet meer waar dat bij staat, zoek ik nog op).


Brandalarm

 

Kees kreeg  ook een leuk teken van DD (Delano vond het altijd lekker om Kees te plagen): sinds 1 juli hangen er verplichte brandalarmen in huis. Kees ging gisternacht in de woonkamer slapen vanwege de hitte (een heerlijke hittegolf heerst momenteel in Nederland). En toen schrok hij rond 4 uur wakker van een loeiende brandalarm in de keuken. Hahaha! Het zijn goedgekeurde alarmen dus die springen niet zomaar aan. 


Moeder

14 aug

Ik ging net Chira uitlaten en op mijn stukje Frieseweg, draai ik om bij het huisje en fietst er een stel van een jaar of 65 voorbij, de vrouw zegt  wat nurks en luid: “dan zegt ze; moeder zegt” en die man antwoordt instemmend: “ja, moeder zegt”.

hahaha! Van de schamele keren dat ik versta wat voorbijgangers zeggen is dit al de zoveelste keer dat mensen het nadrukkelijk over ‘moeder’ hebben! Er is altijd iets met hun moeder hahaha DELANO!

Een tijd geleden bijvoorbeeld fietste er ’s avonds laat een jongen hard telefonerend voorbij, en toen hij precies langs mij reed zei hij ik moet echt even bij mijn moeder langs. Ik vind dat zo lief. Ik weet dat jij daarmee naar mij seint. Ik hou van jou DD!


Roddelen over DD

15 aug

Sam, Ri en ik waren ’s avonds laat naar The black phone, een horror in de bios geweest. Na afloop stonden we nog even na te kletsen. En we hadden het erover dat wanneer Sam het creepy  liedje Tiptoe uit Insidious alleen al hoort, ze behoorlijk bang wordt, en DD en ik vonden dat natuurlijk grappig. Dus ik vertelde dat DD een jaar of 5 geleden grinnikend tegen me zei zal ik vannacht  dat liedje ‘Tiptoe’ bij Sam afspelen? En ik zei dat hij dat écht niet kon doen (dus hij deed het niet). Wij nog even heerlijk over Delano “geroddeld” en toen ging ieder op haar fiets naar huis, met een tikkie beklemmend gevoel, veroorzaakt door die horror. 

Tiptoe Through The Tulips (Insidious) – YouTube

DD zit me te fokken


Ik was nog geen  25 meter van de bios vandaan of de lantaarnpaal even verderop het fietspad gaat uit. In eerste instantie schrok ik me te pletter, maar toen dacht ik: ‘gluiperd! hahaha! Als jij me zit te fokken DD, dan moet die paal ook weer aanflitsen als ik er onderdoor fiets’. En toen ik ongeveer 5 meter van de lantaarnpaal verwijderd was sprong hij weer aan!! Ik was gelukkig. Ik keek nog wel 10 keer om of het niet toevallig een knipperlantaarnpaal was, maar het licht bleef gestaag branden. 


DD heeft Sam ook gepest


De volgende dag zei ik tegen Sam: DD heeft me gepest. Sam antwoordde: DD heeft mij ook gepest! Want voordat Sam in bed ging liggen deed ze de airco uit en vroeg Sander of ze meteen het  temperatuurindicatielichtje uit wilde zetten. Dat deed Sam. Maar nadat ze terug in bed was gekropen sprong het lichtje weer aan. Sam dacht meteen ‘Hoi DD’ en toen sprong het lichtje weer uit.


DD zegt hoi tegen Sam

18 aug

Sam vertelde dat ze boven alleen op kantoor zat, even aan DD te denken, en de gloeilamp die op het bureau ligt ineens heen en weer begon te rollen. Ze zei: hey DD

Love you so DD 

Ik ga deze blogpagina nu toch maar afsluiten en begin een nieuw Altijd samen, want anders wordt het erg onoverzichtelijk denk ik

Zie ook Mijn zoektocht naar ‘En nu?!’ 

En Delano is graag bij zijn vrienden 

En DD geeft ook hier een reeks tekens DD reist mee met Joyce