Delano's 1e verjaardag zonder Delano

Delano’s 1e verjaardag zonder elkaar: 19 jaar

Mijn liefste zoon jij wordt wordt 19 jaar. 
Je woont nog steeds hier, ook al is dat fysiek niet waar. 
Je bent bij me, in me en om me heen. 
Afgrijselijk zonder jou, maar toch nooit helemaal alleen

Cadeautje van DD

22 juni / 23 juni 2020

Sam en ik gingen ’s nachts naar DD, want om 0.00 uur is DD jarig. En normaal gesproken zouden we hem dan ook knuffelen en feliciteren. Bij DD werden we steeds ‘lastig gevallen’ door een slak. Ter informatie: DD had iets met de naam Gerrit, Geert of een andere variant daarop (onze wifi heet bijvoorbeeld ‘Geert is um gesmeerd’), en ik was altijd fan van Gerrit de slak van Spongebob (met z’n drieën hebben we alle afleveringen van SpongeBob gekeken, inclusief the movie). Dus wij denken bij een (gekke) slak aan DD.

random whap-gesprek met DD, over Geert
Voorbeeld van een random whap-gesprek met DD, over Geert’

Gerrit de Slak in actie


De slak zat op onze gepersonaliseerde kaarshouder (foto van ons vijven erop) en dat vonden wij niet kunnen dus we haalden de slak er af en gooiden hem weg. Even later zat ie toch weer op onze kaarshouder. Die was snel terug. DD zit ons te klieren zeiden wij meteen tegen elkaar, en gooiden de slak weer weg, nu wat verder. Sam was een tikkie onwennig zo midden in de nacht op deze toch wel rare plaats (voor mij op geen enkel moment raar omdat ik bij mijn zoon wil zijn), maar door het geklier van DD moesten we lachen en was Sam meer op haar gemak. Of de slak nog een derde keer terugkwam kan ik me niet meer herinneren, want het is al weer even geleden. Maar het was in elk geval wel hilarisch. 

Sam slaakte een gil


Op een gegeven moment besloten we weer naar huis te gaan. Sam reed, en op de Vondelstraat slaakte Sam ineens gil en gaf een ruk aan het stuur. Ze riep dat er iets engs op haar was gesprongen. Sam was nogal geschrokken dus ik zei zet de auto even aan de kant. Sam parkeerde de auto en wij klikten het binnenlampje aan en schenen met ons mobiel, en wat zagen wij???? 

Er lag een slak (dé slak?!) op de grond!!!!!!! HAHAHAHA!!!! 

Gerrit de slak in actie
Gerrit de slak in actie

Dat moet wel de slak van bij DD zijn geweest, dat kan niet anders, maar hoe dan? En vooral: hoe kan die gevallen zijn óp Sam? Waar vanaf dan? Dat moet wel van het binnendak van de auto zijn geweest, maar hoe kwam die daar dan zo snel? We zaten net anderhalve minuut in de auto.

19 móet gewoon vermeld staan,voor DD en voor iedereen
19 móet gewoon vermeld staan

Wij waren uitbundig blij en gelukkig en dankbaar voor dit teken van DD;  DD’s verjaardagscadeautje aan ons. Thuis gingen we nog even Chira uitlaten en meteen 19 op de straat grafittiën (precies waar DD al zoveel tekens op de Frieseweg heeft gegeven). Vraag me niet waarom, maar 19 móet gewoon vermeld staan, voor DD en voor iedereen zichtbaar. 

Slakkenspoor over Sam’s (DD’s) broek


En daar onder de bewuste lantaarnpaal zagen we een heel slakkenspoor op Sam’s kleding!!!!!!!!! vanaf haar sandaal tot en met haar broek (ze droeg Delano’s trainingsbroek) HAHAHAAHHAAAAA DD IS ZO CREATIEF en inventief en lief (altijd al geweest).

Slakkenspoor op Sam's (DD's eigen)broek
Slakkenspoor op Sam’s (DD’s eigen) broek

Toen wisten we zeker dat Delano de hele tijd bij ons was geweest. Samira bleef slapen. We gingen samen in DD’s kamer in DD’s bed onder DD’s New York dekbed slapen, nadat we eindelijk uitgegrinnikt waren.

Vandaag is jouw verjaardag DD, en ga je de hele dag met ons mee. Eerst gaan Sam en ik naar Peter van der Hurk. Je vrienden komen straks, dan proosten we op jou DD. Ze schrijven allemaal een herinnering aan jou op een papier die ik in een grote glazen wiskyfles stop en bij jouw crib neerleg. Ondanks dat je zo lang uit het sociale leven was gerukt had je toch nog zoveel vrienden, omdat je zo’n fantastisch persoon bent. 

 

 Gisteren

24-06-2020 18:00 

Gisteren leek er even niets aan de hand hier 
T was net alsof jij er gewoon was
Op je eigen verjaardag en met plezier
Jij feestte van iedereen het hardst.

De liefde was tastbaar
Jouw humor onnavolgbaar

Iedereen is weer weg vandaag
Het gemis tiert in hart en maag

De realiteit slaat weer in als een bom
In huis is het opnieuw oorverdovend stil
Deze wereld is de twilight zone
De leegte is moedervernietigend kil

 

Druppels

Op mijn shirt valt een druppel, recht onder mijn oog. O, nu, vallen er nog een páar kleine druppeltjes in totaal 6 ofzo. Soms merk ik heb niet eens meer. Dat ik huil.

Een roos van mijn kind

Ik kreeg een roos van Delano op Valentijnsdag:  Valentijnscadeaus uit de hemel !!

 

Jij en ik kennen elkaar door en door (on)gewoon. 

Jij bent mijn allerliefste perZoon.

Ook al mag jij hier niet meer fysiek wonen. 

Je doet zo je best om je aanwezigheid te tonen

Dat deed DD bijvoorbeeld ook toen Sam en ik een Weekendje met z’n drieën weggingen

 

DD wordt geëerd

3 jaar later haalt Delano 2 plaatselijke kranten. Een artikel op de voorpagina van het Alkmaars Nieuwsblad en een artikel op de gehele middenpagina van het Noordhollands Dagblad. Aanleiding is de Kikarun speciaal voor Delano

Alsnog. Dit verdient Delano Rotteveel zo.