DD waakt over Sam

zondag 29 mei 2022

Reeks van tekens aan Sam 

Sam en ik gingen een dagje naar de sauna in Leiden, als cadeautje voor mijn verjaardag. Wij waren de hele weg gezellig aan het kletsen over van alles en nog wat, en uiteraard ook over Delano. Toen we er bijna waren dook er ineens een kraai of raaf voor onze auto en ging rustig over de weg wandelen (dit gebeurt niet alle dagen (nooit)). Dus Sam remde af en zei: “oja, ik moet je nog iets vertellen mam!”

Delano’s vibe

 
De afgelopen dagen dacht Sam extra vaak aan Delano, sinds Sander een paar dagen weg is met zijn vrienden. En Sam voelt dan soms een soort van ‘Delano’s vibe’. Ik denk zelf dat DD extra over Sam waakt nu Sander niet thuis is, plus dat Sam nu extra opmerkzaam is omdat het zo stil in huis is).
 

Mobiel uit

 

En gisternacht, toen Sam beter maar eens kon gaan slapen omdat ze vandaag met mij naar de sauna zou gaan, lag ze nog laat in bed op haar iPhone filmpjes te kijken, tot ineens haar hele mobiel uitsprong. Sam was verbaasd want dat was nog nooit eerder gebeurd. Dus ze zei lachend: “oké DD, ik ga slapen”.

Geklapper

 

Vanmorgen had Sam de wekker gezet op 10:30 uur (rijkelijk laatjes, ze zou me om 11:00 ophalen, maar te laat komen zit toch ‘enigszins’ in de family) maar om 10:15 werd ze wakkergeklapperd door het aanhoudende geklapper van haar slaapkamerdeur. Sam stapte dan maar (lichtjes morrend) uit bed en ging checken hoe het zo kon tochten, welke ramen er dan tegen elkaar open stonden: Geen. Bovendien waait het helemaal niet vandaag. 

Getik

 

Maar goed, Sam was wakker, dus ze ging zich klaarmaken in de badkamer. Daar hoorde ze getik. Een zwarte raaf zat eigenwijs tegen het badkamerraam aan te tikken, en dat bleef doen zolang ze in de badkamer was. (Waarom zou een raaf dat doen?)*

Raaf

 

Vervolgens ging Sammie mij ophalen en gingen we samen op pad (ze was evengoed pas na 11en bij me hahaha (dus bedankt DD dat je Sam een beetje op tijd wakker maakte :D)). Dankzij de raaf op de weg moest Sam aan de raaf van vanmorgen denken. Dankzij de raaf op de weg vertelde Sam me over deze reeks tekens. Dankzij de raaf op de weg hadden wij een extra heerlijk begin van onze dag samen (met z’n drietjes) waarop we ook nog allemaal gekke dingen meemaakten en waar we zoals gewoonlijk de slappe lach om kregen.

Eind goed al goed zou DD zeggen (dit schreef hij op de lagere school standaard onder zijn weekend-relaas wat ze op maandagmorgen moesten schrijven).
 

Betekenis van een raaf

 
*Ik weet dat raven bijzonder intelligente vogels zijn, maar ook dat raven veel symbolische betekenissen hebben. Daarom ging ik kijken wat google hierover te vertellen had:
 
Betekenis raaf 
 
 
Sam en ik zoeken ook zelf af en toe samen contact met DD door een medium te bezoeken