DD reist mee met Joyce


23 juni 2001


 
Gisteren heeft Joyce 23 + 23 euro overgemaakt naar de kikarun speciaal voor Delano

23 is voor ons het mooiste getal omdat 23 juni 2001 de geboortedatum van DD is. We hebben het streefbedrag voor de kikarun dan ook op 2300 euro en 23 cent gezet. Wat meer dan verdubbeld gehaald is trouwens, zie KiKaRun voor Delano Rotteveel brengt meer dan vijf mille op (dijkenwaardcentraal.nl), maar dit even terzijde.


Op het station

 

Ik werd net door Joyce gebeld, om een uurtje of 11 (23 uur). Ze was helemaal hyper, want ze zat op het station in Noord-Brabant te wachten op de trein naar Amsterdam. Het nummer Sitting On The Dock of the Bay (een van DD’s favorietste favorieten) kwam op in haar afspeellijst en ze moest de hele tijd aan Delano te denken; Hoe zou het zijn als hij nu naast haar zat. Ze keek om zich heen. Stiekem in de hoop iets te zien, bijvoorbeeld DD’s weerspiegeling in het raam van de wachtruimte. Maar ze zag niks. Toen een nummer van Drake opkwam, zette Joyce om de verveling te verdrijven, de timer op 23 seconden. Na 23 seconden zong hij ‘Take Action’ dus Joyce dacht ‘oke, ik ga wel even een rondje lopen’. En ze liep om de wachtruimte heen. Maar er gebeurde niets. Dus ze besloot maar weer te gaan zitten. Maar toen ze opnieuw uit hetzelfde raam keek, zag ze een met vinger getekend hart op het raam!! Joyce dacht even dat ze gek werd. 


In de trein

 

Verbijsterd stapte ze op de trein die op dat moment gearriveerd was en belde direct naar mij. En ik nam op ook nog haha (dit komt nou niet bijster vaak voor vanwege mijn telefoonantipathie) en ik werd helemaal happy van haar relaas. Ik voelde ook een blije energie. Helaas bedacht Joyce zich dat ze er in de consternatie geen foto van had gemaakt. Wij praatten verder en ineens roept Joyce: Oh my God Iris, je raadt nooit in welke treinstel ik zit! Ik zit in 2323!! 

2323
2323

Ik bedacht me later pas dat dit extra speciaal was omdat Joyce niet alleen net 23 seconden op haar timer had ingesteld, maar ook net 23 + 23 euro heeft overgemaakt voor Delano.  


Op het perron

 
Na een tijdje hingen we op. Ik liep naar boven om alles aan Kees te vertellen. Toen ik weer beneden kwam zag ik dat Joyce nogmaals gebeld had. Per whatsapp stuurde Joyce me de reden waarom: bij aankomst op het station waar ze moest overstappen naar Amsterdam, prijkte heel groot de vertrektijd van de volgende trein:  23 : 23 !!!
 
23:23
23:23

Joyce maakt 23+23 euro over en zet haar timer op 23 seconden. DD stuurt een hart en dan belandt ze precies in  treinstel 2323 en moet overstappen op een trein met de vertrektijd 23:23 (als soort van bevestiging van DD dat het echt van hem afkomstig is? Hoe onvoorstelbaar dit ook allemaal weer mag zijn). 

Whapgesprek met Joyce

Whappgesprek met Joyce


Eind goed al goed zou DD zeggen (dit schreef hij op de lagere school standaard onder zijn weekend-relaas wat ze op maandagmorgen moesten schrijven).