Teken van mijn DD op eerste werkdag

 

‘Begripvolle’ werkgever

 

Na 3 maanden, ging ik plichtsgetrouw weer naar mijn parttime kantoorbaan. Hier was ik een jaar eerder net een nieuwe baan begonnen toen we het verpletterende nieuws te horen kregen dat die f*king afschuwelijke ziekte terug was bij D.D. Mijn  toen al ‘begripvolle’ werkgever zei met een joviaal klopje op mijn schouder: “Iris, zorg goed voor jezelf, en regel een betrouwbaar taxibedrijf voor je zoon voor naar en uit het ziekenhuis.” Nog niet 1 schilfertje op een haartje op mijn hoofd heeft dat ook maar een fractie van een seconde overwogen. Ik accepteerde een andere functie zodat ik 2 in plaats van 3 dagen per week kon werken. En, wanneer we naar het Maxima in Utrecht moesten, reden we naar het Maxima in Utrecht. Samen. En wanneer we daar moesten verblijven verbleven we daar. Samen. Het heeft mijn werkgever dat hele jaar geen enkele cent gekost want ik was oproepkracht. Dus niet werken stond gelijk aan geen inkomsten. Geen fijne bijkomstigheid, maar zo compleet onbelangrijk wanneer je kind zo ziek is.

Delano geeft een teken op mijn eerst werkdag

 

Ennihouw,, op 8 oktober 2019 ging ik dus weer naar m’n werk. Ik vroeg aan DD of hij met me meeging. Ik kon m’n paperassen niet lezen en had geen leesbril mee, dus liep even naar de overkant van de straat en belde aan bij de achteringang van de schoenenwinkel. Paula opende de deur en ik liep met haar mee door het magazijn naar de winkel om een leesbril te lenen. Ik maakte een praatje met mijn collega’s die ik natuurlijk lange tijd niet gezien had. Na een minuut of 5 a 10 liep Paula met me mee terug naar het magazijn. We stonden over Delano te praten, toen plotseling de buitendeur met een klap wagenwijd openwoei! En ik kreeg een stevige windvlaag in mijn gezicht! Ik wilde niet voor gek verklaard worden dus zei het niet, maar dacht bij mezelf: Dit is een teken van Delano! Mijn aller aller allerliefste zoon is bij me op mijn eerste werkdag en dat laat hij me weten ook. (Want ten eerste waaide het helemaal niet hard, en ten tweede, mocht ik de buitendeur niet goed dicht hebben gedaan, dan had die deur toch al veel eerder opengewaaid!)

Zó lief! Ik hou zoveel van hem. Ik mis hem zo. Alles aan Delano mis ik.
 

Ontslagen

 

Toen ik trouwens precies 2 jaar in dienst was en 3 contracten had gehad werd ik ontslagen, of eigenlijk werd mijn contract niet verlengd. Dit was een vrij gangbare procedure op onze webshop, maar de sympathieke teamleidster Margo, vond het nodig om tegen me te zeggen dat ik mijn werk niet goed genoeg deed. Wel merkwaardig dat ik dan eerst 2 keer een contractverlenging had gekregen. Maar ja, zij, en de directie van Sh*z stonden nou niet bekend om hun vriendelijkheid of goed leiderschap. Gelukkig waren de collega’s wel erg leuk en konden we onderling (om ze) lachen.

Teken van Delano: muntje
Teken van Delano: muntje

 

DD stuurt een teken op mijn eerste opleidingsdag

 

16 november 2020 

Achteraf heeft dat heel goed voor me uitgepakt, want niet lang hierna vond ik een baan bij de GGD die wél leuk is en ook nog eens financieel beduidend aantrekkelijker. Ik moest hiervoor een interne opleiding van 3 dagen volgen. Ik vroeg aan Delano of hij met me meeging. 

Nou had ik juist op internet opgezocht wat voor tekens dierbare overledenen geven (alsof ik daar zelf niet ruim ervaring mee had, maar ik was toch benieuwd wat daar op internet over vermeld zou worden). Er stond onder andere een bepaalde windvlaag, of wanneer je een veertje of muntje vindt.

Toen ik in de middagpauze naar het toilet ging viel mijn oog bij binnenkomst meteen op een muntje dat naast de wc lag. Ik pakte het op, het was een 1 cent muntje! Nog van de Nederlandse gulden! Uit 1970! Hoe kwam dat muntje daar naast de wc terecht? We betalen al 20 jaar met de euro, en het 1 cent muntje was al lang daarvoor uit de roulatie gehaald. Plus hoezo lag dat muntje er in de middagpauze? Precies op het moment dat ik naar het toilet ging)

Gegoogeld op tekens, gevraagd of DD bij me wilde zijn, en  prompt vind ik een speciaal muntje. DD zal wel gedacht hebben, mama vertrouwt internet meer dan mijn duidelijke tekens, dus doe ik het maar es op deze manier (sorry D).

Whatsapp-gesprekje over teken
Whatsapp-gesprekje over teken

 

ONZE BAND KAN NOOIT VERBROKEN WORDEN

 Onze band kan nooit verbroken worden want volgens de ‘wet van behoud van energie’ (Natuurkunde) verdwijnt energie nooit, maar verandert alleen van vorm

 

Opnieuw zoveel bijzondere gebeurtenissen


Met heel veel plezier heb ik anderhalf jaar bij de GGD gewerkt; fijne werkgever, leuke en zelfstandige werkzaamheden, en supertoffe collega’s. Toen het werk ophield in juni 2022 ging ik meteen weer kijken voor een nieuwe baan. Het leuke was dat ik na 5 sollicitatiebrieven, en 4 gesprekken, bij de leukste 3 werd aangenomen! Wat een luxeprobleem, nu moest ik kiezen.

Allereerst is het al heel bijzonder hoe mijn eerst sollicitatiegesprek verliep, bij een fysio in Langedijk. Ik had er veel zin in ook al was het salaris een behoorlijke stap terug vergeleken met mijn laatstverdiende salaris, maar ik ging er goedgemutst heen. Ik was nog niet binnen of die man begon over DD, op een zeer negatieve manier. Ik ga het hier niet herhalen. Maar hij had het artikel in de Linda gelezen (waarschijnlijk was hij daar op geattendeerd door de ex-collega van de GGD die deze vacature had gestuurd in onze GGD groepsapp). Gestoord verhaal kort: ik kwam er misselijk vandaan, en voelde alleen nog maar weerzin tegen deze baan. Dit werd um dus niet. Maar ik had wel een lichte angst voor de volgende sollicitatiegesprekken opgelopen. 


Getal 23 en groene jurk


In geen van de volgende drie sollicitatiegesprekken kwam het onderwerp ter sprake en de mensen waren juist gezellig en superaardig. Ik werd bij de volgende twee gesprekken direct aangenomen, maar de baan waarvoor ik het laatst uitgenodigd was leek me het leukst. Ik had er al een extra goed gevoel bij mede doordat het getal 23 in het aangebode salaris voorkwam. Toen ik bij de receptie stond te wachten werd ik opgehaald door een medewerkster in een egale knalgroene jurk! Er ging een blije vibe door me heen. Het gesprek was gezellig en er werden zelfs dingen gevraagd die voor mij met Delano te maken hadden. Na een meeloopdag, werd ik ook hier aangenomen. Ik ben blij.

Terugkijkend heb ik juist geluk gehad dat die fysio in Langedijk zo idioot en sarcastisch deed, want als het gesprek wel leuk was verlopen had ik binnen een klein bedrijfje, minder leuke collega’s gehad (waaronder één koekwaus), de werkzaamheden waren veel minder aantrekkelijk, en het salaris was ook beduidend lager. Dus ik weet niet zeker of DD hier de hand in heeft gehad, maar ik ben dankbaar.

Opnieuw kreeg ik een teken op mijn eerste werkdag, maar omdat ik aan de lopende band vibe / connect / tekens / seintjes krijg van DD (Delano en ik hebben inmiddels onze eigen nieuwe taal ontwikkeld hierin!! DD blijft seintjes geven en ik let beter op en herken en erken deze seintjes zoveel mogelijk). En omdat Sam en Kees en DD’s vrienden ook tekens krijgen, ben ik nu bezig met het blogverhaal Eén lang doorlopend teken want het is een aaneenschakeling van bijzonderheden en tekens.

2 oktober 2019 (3 maanden na)

Delano geeft teken in de gang

In de keuken stond ik uit het raam te staren, iets van eten in elkaar te flansen. Het was rond 18.30 uur, de tijd dat Delano normaal gesproken aan het trainen was, weer of geen weer. Ik huilde:” jij hoort nu te voetballen”.

Geloof het of niet, de volgende dag lagen er van die zwarte kleine kunstgrasstipjes bij Delano’s oranje veldvoetbalschoenen!!!!

 

Het is niet te doen zonder jou lieve Delaan
Hóe moet ik ooit zonder jou verdergaan???

 

24 september

Delano geeft teken op whatsapp

Ik swypte Dankje Delano naar Sam en toen kwam er dit te staan:

DAG KUNTE DELANO

Dat is heel bijzonder omdat ik Delano altijd kinta kunta noemde!

 
KiKarun  speciaal voor Delano! 
Op 10 juni 2022 
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x