Alle ouders krijgen tekens

Wie wij zijn, zie: Stukje in de Linda

Alle ouders krijgen tekens van hun overleden kind 


Ik geloof dat alle ouders tekens, opvallend of niet, van hun overleden kind krijgen. Ongeacht de leeftijd of de wijze van overlijden. In het begin liet ik me beïnvloeden door alles wat ik las. Ik verslond alle artikelen over wat er na dit aardse leven komt en hoopte zo antwoord te krijgen op de 1001 vragen die door mijn hoofd raasden. Vragen als: waar is mijn kind? wat doet mijn kind? is mijn kind gelukkig? Ik las regelmatig dat een kind doormoet of over moet gaan naar het licht. Ik las dat het erg veel moeite kost om een teken te geven dus dat het niet de bedoeling is dat dat regelmatig gebeurt. En meer  dingen waar ik angstig van werd omdat Delano mij zo veel tekens gaf. Want betekende dat dan dat DD niet in het licht was? En kostte het hem teveel energie? Dat wil ik natuurlijk totaal niet op mijn geweten hebben. Maar hij was zeker ook niet slap want ik heb niet veel mensen gehoord die zo dikwijls zulke duidelijke tekens kregen.

Hierdoor, als ik een teken kreeg, was ik geneigd te denken ‘dit kan niet waar zijn want ik heb zus en zo gelezen, dus het moet toeval zijn’. Ook voelde ik me soms schuldig als ik een teken had gehad omdat DD dan zoveel moeite voor me had gedaan om mij goed te laten voelen.

Pijnlijke dingen lezen

Ik blijf ook voor de zekerheid tegen DD zeggen: lieverd, ik houd van jou, als je naar het licht moet gaan ga dan, doe wat voor jou het beste is. Ik wil dat je gelukkig bent. Maar met pijn in mijn hart en ziel want ik wil niet nogmaals afscheid nemen van mijn kind. Ik kwam zelfs in contact met een spirituele vrouw die mij wel wilde helpen om Delano naar het licht te sturen. Typisch gevalletje van teveel afleveringen van de Ghost Whisperer gekeken.

Onzin! Weet ik nu. Inmiddels heb ik 2 jaar en 6 maanden ervaring. en baseer ik me uitsluitend nog op wat er daadwerkelijk gebeurt en wat dat naar mijn gevoel betekent. Ook heb ik een basisopleiding Mediumschap gevolgd bij Hemelswijs, zodat ik zelf meer in contact met DD zou kunnen komen. Tijdens deze opleiding gebeurden heel bijzondere dingen dus hier ga ik nog eens over schrijven.

Ik geloof in elk geval niet meer blindelings alles wat ik lees. Want hoe ‘weten’ die mensen dat? Maar wellicht geldt wat zij beweren voor hun overledene (als ze überhaupt een overledene hebben). Daar kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen maar ik pretendeer niet dat ik de reden weet. Daar kan ik alleen maar naar raden. Wat ik wél zeker weet is dat onze Delano, mijn liefste zoon, heerlijk veel tekens geeft. En wel zulke duidelijke, dat elke vorm van twijfel weggevaagd wordt. Ook al ben ik nog zo’n ongelovige Harry.

Bewust letten op tekens van je kind

 

Ook denk ik dat, wanneer je bewuster op tekens van je kind gaat letten, je er meer oog voor krijgt en er steeds meer gaat zien. Je kan ook voor jezelf bedenken: wat vond mijn kind heel leuk? en wanneer je dat ziet, dat beschouwen als een teken van je overleden kind. Zo is groen bijvoorbeeld de lievelingskleur van Delano. De muur in zijn slaapkamer is groen, als we iets vierden hingen we groene ballonnen op. En nu zijn we extra alert op groene signalen. Maar ook hebben we bijvoorbeeld erg gelachen om terugkerende bijzonderheden met een slak. Wij keken vroeger altijd SpongeBob, en waren fan van Gerrit de slak. En een slak ging ons steeds lastigvallen gedurende een periode, er gebeurden zulke gekke dingen dat het bijna niet anders kon dan dat DD ons zat te ‘pesten’. Gelukkig overkwam dat Samira en mij samen.

Want het punt is dat je vaak toch weer gaat twijfelen of het niet gewoon toeval is, of dat je het je verbeeld hebt. Dit is tenminste wat ik de eerste maanden steeds dacht (en eigenlijk stiekem nog steeds vaak in eerste instantie denk). Dit is heel jammer. Hier doe je jezelf en je kind te kort mee. Het leven is zoveel draaglijker wanneer je tekens begint te ontwaren door er bewuster op te gaan letten (en het dan ook echt te geloven). 

Twijfel of het wel écht een teken is

 

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik ook nog steeds moeite heb met het geloven dat iets echt een teken van mijn Delano is. Maar DD geeft ook hele opvallende tekens die anderszins onverklaarbaar zijn, zodat het simpelweg niet te ontkennen valt, zoals het sturen van Valentijnscadeaus uit de hemel. En dat zijn de enige momenten waarop ik me nog werkelijk volledig gelukkig voel. 

Het is een van de weinige dingen waar ik nog dankbaar voor ben; voor de mooie tekens die we al van Delano mochten krijgen. D.D. doet zo enorm zijn best voor ons, om ons te troosten en blij te maken door te laten zien dat hij toch echt wel bij ons is. Steeds weer opnieuw! Hij stuurt met regelmaat kleine tekens, en tot nu toe op alle feestdagen en bijzondere momenten evidente tekens. Een van de allerbijzonderste heb ik tijdens een weekendje weg met D.D.’s zus Samira gehad. Ik dacht: Dit gebeurt alleen in films, toch?! 

Whatsapp gesprekken aan DD

 

Lieve DD, liefste, ik zat  net te denken dat je me moeilijk een teken kon geven wanneer ik thuis aan het werk ben en alleen maar achter de computer zit. En prompt dwarrelt er heel langzaam een wit veertje vanaf de serre naar beneden.  

Precies ook op het moment dat ik naar buiten kijk, pal voor mijn ogen. Toen ik naar buiten liep om het veertje op te pakken, inspecteerde ik de serre en het hele dak, maar in de wijde omtrek was geen vogel te bekennen.

Blijf altijd bij me

Met jou red ik het wel.

Nog elke dag huil ik. Tegenwoordig in mijn pauzes, en daarna weer aan het (thuis)werk. Ik wil je in het echt fokkr, sorry ik mag niet boos zijn op jou. Uitgerekend jij hebt er alles aan gedaan om hier te blijven en om me te troosten. En dat doe je nog steeds, ik weet het schat  sorry

(maar ik MIS JE ZO)

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x